ISO 14001

Az MSZ EN ISO 14001 - Környezetközpontú irányítási rendszerek tanúsítása

A fejlett országok fogyasztói napjainkban szerencsére már nem csak a minőséget követelik meg: a vásárlással értékelik a környezeti szempontoknak megfelelő gyártást és szolgáltatást is. A környezeti terhelés csökkentése, a környezeti teljesítmény növelése egyre inkább elvárt, nem csupán a vevők részéről, hanem a szigorodó törvények által a hatóságok felől is. Ezen kívánalmaknak való megfelelés egyik hatékony módszere az ISO 14000 szabványcsoport szerinti környezetközpontú irányítási rendszer kidolgozása és tanúsítása is.

Az MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány előírásainak megfelelően kiépített és legalább három hónapja működtetett környezetközpontú irányítási rendszer tanúsításához a következő közös lépéseket kell megtennünk:
Kezdeti Információs megbeszélés - tanúsítás előtti, a tanúsítandó szervezet vezetése és a tanúsító szervezet között folyó informálódó megbeszélés.

ISO 14001 Tanúsítás folyamata:

ISO 14001 Tanúsító audit 1. szakasza - környezetközpontú irányítási rendszer tanúsíthatóságának megítélése.


Az 1. szakasz előre egyeztetett auditterv alapján zajlik. Az 1. szakasz magába foglalja a dokumentáció és az alkalmazás kérdéseit az egész rendszerre vonatkozóan. Az 1. szakaszban határozzuk meg a tanúsító audit 2. szakaszának idejét és pontos időtartamát. Az 1. szakaszról jelentés készül.


ISO 14001 Tanúsító audit 2. szakasza:

A Tanúsító audit 2. szakaszára az 1. szakaszban feltárt hibák kijavítása után kerülhet sor.

Az audit során a rendszer megfelelőségét az ISO 14001 szabvány és a vonatkozó jogszabályok alapján értékeljük. A tanúsító audit végeztével az auditor az auditot eredményesnek nyilváníthatja, illetve rámutathat a tanúsítvány kiadásához elengedhetetlenül megszüntetendő nemmegfelelőségekre. A tanúsítási auditról audit jelentés készül, melyet a tanúsított szervezet kommunikációs célokra is felhasználhat.


ISO 14001 Tanúsítvány kiállítása:

Az ISO 14001 tanúsító auditon és az ISO 14001 audit jelentésben feltárt hibák kijavítása után értékeljük az összes audittal kapcsolatos dokumentációt, és meghozzuk a tanúsítási döntést. Pozitív esetben tanúsítványt állítunk ki, mely igazolja az ISO 14001 szabvány követelményeinek teljesülését és a környezetközpontú irányítási rendszerük működését. A tanúsítvány három éves érvényességét évenkénti sikeres felügyeleti auditok esetén lehet fenntartani. A tanúsítvány 3 évig érvényes, lejárta előtt esedékes megújító audittal meghosszabbítható.

 

Miért az International Cert Hungary a legjobb választás ISO 14001 tanúsítás esetén is?


Szolgáltatásunk minőségét ismerik és elismerik, auditoraink és szakértőink elkötelezett környezetközpontú gondolkodásmódú szakemberek, akik előtérbe helyezve a környezet védelmét, a szervezet gazdaságos működésének figyelembe vételével végzik munkájukat.

A tanúsítás időtartama, költségei a szervezet méretéhez igazodnak, figyelembe veszik a magyar, illetve a Közép-Európai viszonyokat.
Az ISO 14001 tanúsítási eljárás során, az ISO 14001 tanúsítvány megszerzése érdekében elengedhetetlen (tanúsító audit 1. szakasz, tanúsítási audit 2. szakasz, regisztráció, tanúsítvány fenntartás) és szabadon választható szolgáltatásokat (indító megbeszélés, marketing eszközök biztosítása) kínálunk. Így a megbízó igénye, felkészültsége és lehetőségei alapján választhatja ki a számára megfelelő szolgáltatási csomagot.


Az International Cert Hungary ISO 14001 tanúsítvány az alábbi előnyöket nyújtja:

Nemzetközileg elfogadott ISO 14001 tanúsítvány.

MSZ EN ISO/IEC 17021-1:2016 szabvány szerint akkreditált tanúsítóhely, amely a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) felügyelete alatt végzi a munkáját.
Opcionált tanúsítási szolgáltatások többféle változatban, kötelező és szabadon választható szolgáltatások a megbízó igényei alapján.
Az ISO 14001 tanúsítványhoz kapcsolódó marketing eszközök ingyenes, illetve kedvező árú biztosítása.
Magas szakmai felkészültségű és tapasztalatú auditorok és szakértők alkalmazása.
A megbízó folyamatos tájékoztatása a szakmai területet érintő változásokról, hírlevél rendszer.

CÉGÜNK FELKÉSZÜLT AZ MSZ EN ISO 14001:2015 SZABVÁNY SZERINTI TANÚSÍTÁSOK ELVÉGZÉSÉRE!

Kérje cégre szabott ajánlatunkat ITT

ISO 14001 tanúsítvány minta