HACCP

Megjelent az ISO 22000:2018 (új ÉBIR szabvány) 2018. június19-én

Az ISO 22000:2018 Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények hivatkozási számú és című szabvány alkalmazása biztosítja az élelmiszer-eredetű veszélyek megelőzését, megszüntetését és ellenőrzését, a termelési helytől a fogyasztási pontig.

Az új szabvány 2018.06.19-n jelent meg. Magyar fordítása, magyar szabványként való megjelenése folyamatban van, őszre várható.

Az új szabvány az élelmiszer-biztonsági veszélyek állandó ellenőrzését ajánlja, amelyek a következő általánosan elismert kulcsfontosságú elemeket egyesítik: interaktív kommunikáció, rendszergazdálkodás, előfeltétel-programok (PRP-k), valamint a veszélyelemzés és a kritikus szabályozási pontok (HACCP) elvei.

Az ISO 22000:2018 visszavonja és helyettesíti az ISO 22000:2005-öt. A szabvány szerint tanúsított szervezeteknek a kiadástól számítva három év áll rendelkezésére, az új változatra való áttéréshez. Tehát minden ISO 22000:2005 szabvány szerinti rendszert működtető szervezetnek 2021.június 19-igát kell térnie az új, ISO 22000:2018 szabványra. Ezt megtehetik a soron következő felügyeleti, vagy megújító auditon.

 

A HACCP és ISO 22000 rendszertanúsítás

Az élelmiszerek előállítása, feldolgozása és forgalmazása egyre összetettebb tevékenységgé vált.

Az élelmiszer előállítók, feldolgozók és a vendéglátók minőségi és higiéniai követelmények teljesítését egy dokumentummal igazolhatják, amit az International Cert Hungary Kft. állít ki miután helyszíni felülvizsgálattal igazolta a Codex Alimentarius Hungaricus 2-1/1969 számú előírás, vagy az ISO 22000 szabvány követelményeinek teljesülését.

A kiadott HACCP illetve ISO 22000 igazolás az élelmiszer előállítók, feldolgozók valamint forgalmazók elkötelezettségét bizonyítja az élelmiszer-biztonság és a higiénia iránt.

A kiadott HACCP és ISO 22000 igazolás növeli a vevők bizalmát az ellenőrzött cég termékével szemben.

A HACCP igazoló eljárás, ill. ISO 22000 tanúsítás folyamata:

  • Előbejárás
  • Igazoló bejárás/Tanúsítási audit
  • Igazolás/Tanúsítvány kiállítása
  • Felügyeleti bejárás

 

Miért az International Cert Hungary a legjobb partner a HACCP és az ISO 22000 tanúsítás során is?

Az International Cert igazodva a vállalkozások igényeihez és lehetőségeihez cégre szabottan határozza meg a szolgáltatásait.

Az International Cert Hungary Kft. biztosítja, hogy a vállalkozások szakmailag felkészült szakértők ellenőrzésével igazolhassák a Codex Alimentarius Hungaricus 2-1/1969 számú előírás illetve az ISO 22000 teljesülését.

Az International Cert HACCP és ISO 22000 igazoló eljárása során, az igazolás megszerzése érdekében kötelező (igazoló bejárás, regisztráció, felügyeleti bejárás) és szabadon választható (kezdeti tájékoztatás) szolgáltatásokat kínál.

Kérje ajánlatunkat irodánktól!