Meghozta a várt eredményt az ISO 9001 minőségirányítási rendszer bevezetése a Homonnai és Társa Kft-nél.

2011-05-30 15:58

International Cert Hungary -

A Homonnai és Társa Kft-t. (a továbbiakban: Társaság) 1990-ben alapította az egyedi szerszámkészítésben nagy jártasságot szerezett Homonnai Mihály aki az 1960-as évek közepén kezdte vállalkozói tevékenységét, mint „lakatos kisiparos”. Az 1970-es évek közepén, már mint „szerszámkészítő kisiparos” tevékenykedett.

A Társaság és jogelődje 30 éve foglalkozik szerszámgyártással és több mint 15 éve, a hajlékonyfalú csomagolóanyagok gyártásához szükséges berendezések javításával. Speciális készülékeket, szerszámokat, késeket és perforáló eszközöket készítenek. A különböző csomagoló és csomagolóanyag gyártó berendezésekhez kiegészítő részegységeket készítenek, javítanak, éleznek. Javító és gyártó tevékenység kapcsán, az elmúlt évek alatt, a flexibilis csomagolóanyag gyártás valamennyi technológiai lépésében üzemelő berendezéssel kapcsolatosan jelentős szakmai tapasztalatokat szereztek. A cégnek két tulajdonosa van, családi vállalkozásként működik.

A Társaság fő tevékenységei:

• Szerszámkészítés, egyedi készülékek készítése és javítása.
• Egyedi, illetve kis szériás alkatrészgyártás
• A flexibilis csomagolóanyag gyártás berendezéseinek javítása. E technológiához tartozó készülékek, kések,
perforálók készítése és javítása.
• Fémtömegcikk préselés, gyártás.

Eltelt egy év változásai:

A Tanúsítvány megszerzése szerencsére mind a belső működés, mind a vevői igények kapcsán bevált. A szervezettől több megrendelő kérte a minősítés megszerzését - így velük a kapcsolat megszilárdult. A cég stabil piaci lábakon áll, a megrendelők száma a termékkör növekszik. Gazdaságilag az év jól sikerült. A szervezet az egyedi gyártás mellett tömeggyártást is végez, amely kapcsán pozitív eredmény, hogy vevői reklamáció sem volt, amely főleg az SPC-nek köszönhető. Szervezeti változásban kisebb változás, hogy Homonai Tibor is ÜV lett. A létszám maradt négy fő -de két kiegészítő alkalmi munkás segít a gyártásban, akik várhatóan év végéig alkalmazottakká vállnak. Infrastruktúrában nem volt változás. Szabványokban, jogszabályok tekintetében nem volt változás. Beszállítók, alvállalkozók körében több változás volt, az alkalmazható partnerek köre kibővült.

Minőségirányítási rendszer:

A dokumentációs rendszer, ill. a Minőségirányítási rendszer 2010.01.01.-től kezdődően kerül kiadásra, ill. működik. A rendszerben az elmúlt évben nem volt változás.

A Minőségirányítási rendszer jól működik, amit a MV kezel. Belső auditot külső tanácsadó tartotta - hiányosság nem került feltárásra. Vezetőségi átvizsgálás megtartott. 2010-es célok teljesültek: Tanúsítvány megszerzése (100%), legalább két új rendszeres vevő megszerzése (100%), önálló honlap kialakítása (100%), vevői reklamáció '0' szinten tartása (100%). 2011-es célok: 2 gép beszerzése-pályázat útján, stabil Produkt Kft.-vel minőségügyi megállapodás kiterjesztése, 1.FA-n sikeres szereplés, '0' számú reklamáció megtartása! - kitűzve: 2011.01.03.

A tavalyi auditon három eltérés volt, amiket a cég javított - Munka- és tűzvédelmi anyagok megújításra kerültek.

Vevői reklamáció nem volt az elmúlt évben. Vevői véleménykérés személyes elbeszélgetés kapcsán került felmérésre korábban. A cég az objektivitás érdekében kérdőívet is küldött ki, visszaérkezett pl.: a BS Plastic Kft., Policell Kft. esetében - az elégedettség kiváló. - A két nagy múlti önállóan küldi az értékelést a cég számára: Nordénia - 100%-ra míg a Stabil Produkt Kft. 97,3% -ra értékelte a céget.

A szükséges humán, ill. tárgyi erőforrások biztosítottak. Beszállítói kör kiszélesűlt - nyilvántartásban szerepelnek az elfogadott partnerek. A cég mérőeszközei külsőleg kalibráltak, vagy belsőleg validáltak. Nemmegfelelőség nem volt, helyesbítő, megelőző intézkedés nm volt - de a belső alapanyag tárolása fejleszthető.

A munkafolyamatok rendezettek, nyomon követés biztosított. A dokumentumok visszakereshetőek.

Audit:

Jelen audit az első éves felülvizsgálati audit volt. Az auditon eltérés nem került feltárásra, mivel azonban az audit mintavételes volt, ill. mivel nem került minden szabványpont ellenőrzés alá, így nem kizárt kisebb eltérések jelenléte. Az Auditjelentés/Megállapítások rovatban pár pontot kiemeltem, amit kérek figyelembe venni a 2.FA-ig, amit 2012.05.11.-ig kell megtartani.

A szervezet jól működik, így javasolt a Tanúsítvány fenntartása!

Még ez is érdekelheti:

Szolgáltatunk az új koronavírus-járvány veszélyhelyzet alatt is

Szolgáltatunk az új koronavírus-járvány veszélyhelyzet alatt is

2020-03-27 09:01

Megjelent az ISO 50001:2018 (új EIR szabvány)

Megjelent az ISO 50001:2018 (új EIR szabvány), 2018.08.21-én

2018-09-18 09:17

Megjelent az ISO 22000:2018 (új ÉBIR szabvány)

Megjelent az ISO 22000:2018 (új ÉBIR szabvány), 2018.06.19-én

2018-08-13 08:17

További Cikkek >>

Tanúsítási területeink

ISO 9001

Minőségirányítási rendszer

ISO 14001

Környezetközpontú irányítási rendszer

HACCP ÉS ISO 22000

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer

ISO 45001 - MSZ 28001

Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer