Hat Szigma zöldöves képzés

A képzés célja

A Hat Szigma folyamatirányítási módszer strukturált, tényekre alapozott minőségjavító program. Célja a hibamentes-közeli működés megteremtése, a vállalat költségeinek és veszteségeinek csökkentése, pénzben mérhető eredmény elérése, az ügyfél megelégedésének növelése.
A tanfolyam célja a résztvevők felkészítése a Hat Szigma filozófia és módszertan bevezetésére és folyamatos alkalmazására egy adott vállalkozáson belül. A hallgatók megismerkednek a Hat Szigma elméletével és az itt megtanultakat azonnal alkalmazzák egy, a vállalkozás vezetése által kijelölt projekten keresztül. A Zöldöves a Hat Szigma legfontosabb szereplője, aki saját napi munkájában alkalmazza a módszertant. A képzés során a DMAIC fázisokon keresztül megtanulja azokat a projektmenedzsment módszereket, minőségtechnikákat, statisztikai módszereket, amelyek az eredményes projektmunkához szükségesek, illetve gyakorlatot szereznek a Minitab statisztikai szoftver használatában.


Kinek ajánljuk

A tanfolyamot azoknak az érdeklődőknek ajánljuk, akik szeretnék az általuk művelt folyamatok minőségét javítani a termelésben, szolgáltatásban illetve a támogató (HR, pénzügy, beszerzés) vagy karbantartási területeken.


Főbb témakörök

A képzés és mentorálás a Hat Szigma Testreszabva (6S4U) 15 lépése alapján történik, melyet a GE és az oktató saját tapasztalatai alapján dolgoztunk ki. Néhány fontos rövidítés: KPOV=kulcs kimenet, projekt Y; CTQ=minőségre kritikus jellemző, MSA/GR&R=mérőrendszer elemzés, KPIV=kulcs bemenet, projekt x.


Az 5 fázis 15 lépése:

Definíció
A magas szintű és a specifikus (KPOV) CTQ meghatározása
A KPOV célértékének és tűrésének definiálása
A Projekt Alapokmány elkészítése


Mérés
A KPOV mérőrendszerének elemzése (MSA/GR&R)
A KPOV jelenlegi teljesítményének meghatározása
A folyamattérkép elkészítése


Fejlesztés
Az átviteli függvény meghatározása
A bemenetek (KPIV) optimalizálása a kimenet (KPOV) célértékére
A KPIV-k tűrésének meghatározása a GR&R figyelembe vételével


Szabályozás
A fejlesztett folyamatképesség meghatározása
Az elért eredmények szabványosítása
A szabványok bevezetése, a projekt zárása


Elemzés
A lehetséges KPIV-k azonosítása
A KPIV-k mérőrendszerének elemzése
A szignifikáns KPIV-k meghatározása

 

Tanúsítvány

A képzést követően a hallgatók egyénileg készülnek fel, majd írásbeli vizsgát tesznek. A sikeresen vizsgázók „Six Sigma Green Belt” (Hat Szigma Zöldöves szakember) megnevezésű tanúsítványt kapnak. Aki nem kíván vizsgázni, vagy sikertelen vizsgát tesz, részvételi igazolást kap. A vizsga megismételhető.
Az tanúsítvány kiadásának feltétele: sikeres írásbeli vizsga és a projekt eredményes végrehajtása


Előképzettségi feltétel

Ajánlott felsőfokú végzettség, Minitab, vagy hasonló statisztikai szoftver ismerete, Microsoft Office rendszerek ismerete


A tanfolyam időtartama

10 nap (8-10 hét alatt)


A tanfolyam díja

324.000 Ft + ÁFA (vizsgadíj 18.000Ft + ÁFA)


Amennyiben egy megrendelőtől adott tanfolyamra három vagy annál több fő jelentkezik, 10% kedvezményt adunk a képzések árából.
Képzéseinket kihelyezett formában is megtartjuk, kérje egyedi ajánlatunkat.

 

Jelentkezés képzésre

Cikkek, hírek

Autóbontók figyelmébe ajánljuk!

2017. január 1-től kötelező lesz az autóbontóknak, a hulladékká vált gépjárművek kezelőinek, bontóinak ISO 14001-es rendszer bevezetése és akkreditált tanúsító cég által kiállított tanúsítvány megszerzése! (369/2014 (XII.30.) Kormányrendelet, 2017.01.01-től hatályos állapot, 13§ (9) bekezdés, ill. 24§).

2016-08-18 10:49

ISO szabvány lesz a PDF

Az Adobe PDF formátum 15 éves története egyik legfontosabb lépcsőfokához érkezett.

2016-05-25 17:25

A magyar nyelvű MSZ EN ISO 9001:2015, és MSZ EN ISO 14001:2015 szabványok megjelentek

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet 2015. szeptember 15-én a minőségirányítási rendszerekre, illetve a környezetközpontú irányítási rendszerekre új követelmény szabványt, az ISO 9001:2015, és az ISO 14001:2015 jelentetett meg.

2015-11-24 17:29

További Cikkek >>